středa 16. července 2014

Pátý den dovolené

Byl pátek a my jsme vyrazili dál.

Cestou z Medulinu jsme se ještě jednou zastavili na koupačku v Banjole. Nejdřív chtěli nebožský peníze, ale pak nám paní na recepci řekla, že - máme dělat JAKO, že hledáme místo na stanování. Tak jó!

Voda byla studená (slaná) a vítr byl také studený. Ale moře, chápejte, to prostě neodoláš. Zkontrolovala jsem své bílé (místy však spálené) tělo, a dělala si pár tempíček. Pak jsem se osprchovala sladkou vodou, jak se sluší a patří a vyrazili jsme směr - Rakousko, Salzburg!

Náš cíl na oběd (a pak už večeři) byla hospůdka, venkovského stylu, s národní - Slovinskou, kuchyní, s milým a ochotným personálem, s výhledem na panorámata.

Večeře proběhla. V hospodě, na parkovišti, italská pizza a něco jako ovocný pivo. No jó. A taky nám začal kapat olej z auta.. Zachránil nás posléze Žlutý anděl, který přijel na nedalekou benzínovou stanici, kde jsme na něj čekali. Oprava trvala zhruba hodinu a kousek. Pán potřeboval špunt - od šampáňa, nebo vína. To jsme si ještě z Čech vezli v kufru, a obsah se mi v danou chvíli více než hodil - glogloglo...

Do hotelu Adeo, který je koncipován jako hotel - na jednu noc -, (nechápejte to jako něco neslušného, opravdu je zaměřený na TURISTY, kteří potřebují nocleh, něco jako F1) byl čistý, pěkný, barevný (ve stejných barvách jako můj pokoj) a pohodlný. Mohu jen doporučit. Pokud přijedete po uzavření recepce, můžete se ubytovat a zase odhlásit sami. Pomocí platební karty. A tak jsme si po náročné cestě odpočinuli. Ulehali jsme s vědomím, že nás příští den ještě čeká přes 200 km jízdy do posledního bodu naší dovolené...

Snídaně v místní Adeácké pekárně byla bohatá a chutná! Mmmm.  A pak,.. pak už se jelo směr Německo..

Twisteđ

Žádné komentáře:

Okomentovat