středa 21. května 2014

Karo - instantní bezlepkový kávovinový nápoj



Je libo čekanku?
Kávovinové nápoje nejsou výdobytkem doby, ale již naše praprabáby si libovaly v různých formách kávovin a jedna z z rostlin, byla právě čekanka. A ta je obsažena i ve dnes zmiňovaném nápoji KARO (cikorková káva). A že jste o ní ještě neslyšeli? Tak čtěte, má svou tradici již 80 let.

Kávovina byla dříve označována jako "nápoj chudých". Vyrábí se pražením různých částí rostlin (u KARA z čekanky se jedná o kořen rostliny), které jsou bohaté na sacharidy. Neobsahují kofein a tak se mohou (prakticky) pít neomezeně a jsou vhodné i pro děti, - možná i vy si budete pamatovat, jak jste v mateřské škole pili bílou kávičku.

A znáte čekanku?
Její květy jsou podobné chrpě, když se zadíváte na obal z pravé části je čekanka vyobrazena. Podporuje trávení a navíc obsahuje inulin, což je rostlinný polysacharid. V lidském těle pomáhá při léčbě žlučových a ledvinových kamenů, zánětů močových cest a právě i proti zácpě. Brání i Inulin, rostlinný polysacharid (jiným polysacharidem je například škrob) funguje v rostlině jako zásobní látka a v lidském těle pomáhá při léčbě žlučových a ledvinových kamenů, zánětů močových cest, nechutenství, zácpě. Zároveň čekanka posiluje i imunitní systém.

Pokud tedy přemýšlíte o koupi, stačí zajít do vaší místní racionální stravy, zdravé výživy, apod. KARO ale zakoupíte i převážně v každém supermarketu v bezlepkovém oddělení a nebo se bude schovávat u melt. Jeho cena se pohybuje okolo 60 korun a slibuje až 45 "káviček"(90 gramů).


Pokud máte s Karem zkušenosti, nebo si ho plánujete koupit, dejte vědět.

Twisteđ

Žádné komentáře:

Okomentovat